Marc van Leent
06 51026684
marc@wijkplaats.nl

 

Ingrid de Moel

06 52310845

ingrid@wijkplaats.nl

 

Hooglandseweg Zuid 28,
3813 TC  Amersfoort
KvK: 30218027 

Wasbar

In Gent hebben twee jonge ondernemers een wasserette in een café geopend waar ook nog eens haar geknipt wordt. De 'Wasbar' is het concept voor - doorgaans jonge - mensen die het beu zijn om de was naar hun ouders te brengen of te moeten wassen in koele, ongezellige wasserettes. Nooit was wassen zo leuk! De Wasbar als stamcafé.

 

De ecologisch verantwoorde Wasbar in Gent - met WiFi en strijkservice - blijkt een groot succes; daarom openen de jonge ondernemers van de zomer hun tweede zaak; nu in Antwerpen. Hun verdienmodel: 75% horeca en 25% was. 

 

In het maatschappelijk vastgoed zijn we voortdurend op zoek naar activiteiten die leven in de brouwerij brengen. Instellingen overtroeven elkaar met ambities over ontmoeten en gastvrijheid. Die ambities blijven vaak steken in ronkende retoriek. In veel (gesubsidieerde) ontmoetingscentra is namelijk weinig te beleven. Is dat een gebrek aan creativiteit en ondernemerschap, of zitten  we gevangen in een subsidiegedreven systeem waar niet de burger maar de overheid de klant is.